CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

kata-kata al-Imam Ibn Qayyim al-Jauziyyah

“Dalam jantung hati ada keserabutan yang tidak dapat dibersihkan melainkan dengan mengadap Allah, padanya ada kesunyian yang tidak dapat dihilangkan melainkan perdampingan dengan Allah, padanya ada dukacita yang tidak dapat ditanggalkan kecuali dengan kegembiraan mengenali Allah dan ketulusan berhubungan denganNya, padanya ada kegusaran yang tidak ditenangkan melainkan bersama Allah dan kembali kepadaNya, padanya ada api kedukaan yang tidak dapat dipadamkan melainkan redha dengan perintah, larangan dan ketentuan Allah, menghayati kesabaran sehingga bertemuNya, padanya ada kefakiran yang tidak dapat ditampung melainkan dengan cinta dan penyerahan diri kepada Allah, sentiasa mengingatiNya, keikhlasan yang benar kepadaNya”.

Saturday, 23 March 2013

Kesedaran perlunya berdakwah..


Assalammualaikum wbt.

Sejak saya membaca buku Tangisan Umat saya terpanggil untuk lebih mengetahui cara berdakwah kepada orang bukan muslim untuk kembali kepada fitrah.

Team DakwahIsEasy sangat menyentuh hati saya. Semoga team ini terus berdakwah untuk mengajak non muslim diluar sana untuk memeluk Islam.

Sekiranya kita sebagai seorang Muslim percaya akan agama Islam, kita seharusnya mengajak rakan-rakan di luar sana mengenali Islam.

Ya Allah berilah kekuatan kepada kami untuk berdakwah.

Saya mulakan dengan anak-anak dan ahli keluarga terlebih dahulu.

Saya pun masih memperbaiki diri.

Ampuni kami Ya Allah..
p/s untuk melihat video-video DakwahIsEasy yang lain anda boleh klik link ini:      http://www.youtube.com/user/DawahIsEasy?feature=watch


No comments:

Post a Comment